cinta hatiku

Tuesday, 13 December 2011

"FRIEND"

                    Assalamualaikum...

hai..hai..hai korang semua..ape kabor??ilah chat jew..hehehe alhamdulillah dh lma xupdate blog..hari nie b'pluang utk update blog yg dh b'hbuk nie..huhuhu

tgk tjuk pon dh thu kali nie psal "KAWAN or FRIEND"...zman skrg rmai yg kta BOYFRIEND/GIRLFRIEND lagi penting dari FRIEND...betul kew x???tpi itu yg terjadi..tpi bg pndapat ilah sndri plak "FRIEND" lgi pnting dari kekasih..why???coz tnpa FRIEND kita xbleh nak wat apa2..example: kita ibarat hidup sowg2 kat dunia nie..
dan banyak p'bzaan antra FRIEND n KEKASIH..
FRIEND xbleh d'tkar gnti tp KEKASIH bleh d'tkar gnti..
FRIEND sntiasa setia but KEKASIH x setia..
FRIEND sntiasa dgr mslah kita tpi KEKASIH blom tentu..
FRIEND sntiasa ad smasa susah n senang but KEKASIH blom pasti..

tapi disebalik kebaikan seowg FRIEND tetap ada keburukan n negatifnya..kadang2 FRIEND dipergunakan untuk kesenangan..contohnya: bila nak kuaq dgn bf/gf guna nama FRIEND n mtk tlg antqkn...ilah mengaku dgn jujur..perkara macam nie dh brapa kali berlaku kat ilah..sehinggakan pernah kantoi kat fmly ilah tapi demi FRIEND ilah snggup berbhong..owg kta ilah nie terlalu lmbut hati FRIEND mtk tlg mcm 2 pon tlg tpi korang xpham npa ilah wt mcm 2..ilah sygkn FRIEND ilah..ilah xnk FRIEND ilah ssah..bagi ilah tali PERSAHABATAN tu terlalu penting...

apepon itu smua pndapat ilah sndri n sdikit cter sbnr yg terjadi..mybe korang pon ad pndapat korang yg tersndri..apepon ilah sntiasa sygkn FRIEND ilah...^_^
korang pon sma???

2 luahan hati korang:

Si qusowt said...

love friends..:)

shila ilah said...

Si qusowt:tenkiu2 ad jgk yg sdi bce...:) ilah really love friend..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Hak Milik Kekal Ilah Fadhilah. Protected Reserved.